Objavljeno u Nacionalu br. 415, 2003-10-28

Autor: Nacionalova redakcija

Financijski paradoks

Rohatinski pomaže srbijanskom gospodarstvu

Naime središnjice stranih banaka koje posluju u Hrvatskoj preusmjerile su novac prema Srbiji, kreditirajući srbijansko stanovništvo i tvrtke.Naime središnjice stranih banaka koje posluju u Hrvatskoj preusmjerile su novac prema Srbiji, kreditirajući srbijansko stanovništvo i tvrtke.U sjeni predstojećih parlamentarnih izbora aktualna je vlast vrlo oprezna, pa je monetarna politika odradila samo dio najavljenih mjera kako bi se usporila kreditna aktivnost u Hrvatskoj, navodi se u najnovijem broju analitičkog časopisa Raiffeisen banke RBAnalize. Od tri mjere koje je Hrvatska narodna banka najavila u kolovozu, dodaje se, zaživjela je samo jedna, a monetarne su vlasti izjavile kako do kraja godine neće poduzimati dodatne poteze glede usporavanja kredita. Zaključuje se kako će postojeće mjere rezultirati usporavanjem rasta plasmana do kraja godine, kada bi porast mogao iznositi oko 17 posto.
Kako se prošlog tjedna moglo čuti na Euromoney konferenciji koja je održana u Cavtatu, pozitivne posljedice usporavanja kreditnih plasmana u Hrvatskoj osjećaju se u Srbiji. Naime središnjice stranih banaka koje posluju u Hrvatskoj preusmjerile su novac prema Srbiji, kreditirajući srbijansko stanovništvo i tvrtke.

Vezane vijesti

Rohatinski ipak neće ući u mutne, već u privatne vode

Rohatinski ipak neće ući u mutne, već u privatne vode

Guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski ne ulazi u politku, prioritet mu je odgovorno završiti mandat u HNB-u. Navodi se to u odgovoru… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika