Objavljeno u Nacionalu br. 443, 2004-05-11

Autor: Nacionalova redakcija

Financijski policajac

Španjolski ministar na čelu MMF-a

...

Bivši španjolski ministar gospodarstva Rodrigo Rato izabran je prošlog utorka na mjesto izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) na razdoblje od pet godinaBivši španjolski ministar gospodarstva Rodrigo Rato izabran je prošlog utorka na mjesto izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) na razdoblje od pet godinaBivši španjolski ministar gospodarstva Rodrigo Rato izabran je prošlog utorka na mjesto izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) na razdoblje od pet godina. Rato je od 2000. do ove godine bio španjolski ministar gospodarstva i potpredsjednik za ekonomske odnose, dok je od 1996. do 2000. obavljao dužnost ministra gospodarstva i financija. Na mjestu šefa MMF-a Rato je naslijedio Horsta Kohlera, koji je dao ostavku u ožujku pošto se kandidirao za njemačkog predsjednika.
Neke članice MMF-a izvan Europe kritizirale su proces izbora izvršnog direktora zahtijevajući da kandidati za to mjesto bolje odražavaju raznolikost među članicama. Tradicionalno, u cijeloj 59-godišnjoj povijesti MMF-a na čelu te institucije bili su Europljani, a na čelu Svjetske banke Amerikanci.

Vezane vijesti

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Zvati Međunarodni monetarni fond ili ne, pitanje je koje se opet aktualizira u stručnoj javnosti. Do danas od početka krize svakih nekoliko mjeseci… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika