Objavljeno u Nacionalu br. 467, 2004-10-26

Autor: Nacionalova redakcija

FINANCIJE

Fondovi upravljaju sa 14 milijardi kuna

Fondovska industrija u Hrvatskoj trenutačno upravlja sa 14 milijardi kuna imovine, što je u odnosu na početak godine porast od oko 28 posto.Fondovska industrija u Hrvatskoj trenutačno upravlja sa 14 milijardi kuna imovine, što je u odnosu na početak godine porast od oko 28 posto.Fondovska industrija u Hrvatskoj trenutačno upravlja sa 14 milijardi kuna imovine, što je u odnosu na početak godine porast od oko 28 posto. U mirovinskim je fondovima oko 47 posto imovine, u otvorenim i zatvorenim investicijskim fondovima oko 35 posto, dok je preostali dio u pet bivših privatizacijskih fondova koji su prerasli u holdinge. Početkom godine mirovinski su fondovi upravljali s oko 43 posto ukupne imovine fondovske industrije, dok je u otvorenim i zatvorenim investicijskim fondovima bilo oko 36 posto imovine. Najznačajniji porast očekivano bilježe obvezni mirovinski i otvoreni investicijski fondovi. Ukupna neto imovina četiriju hrvatskih obveznih mirovinskih fondova u rujnu je porasla 6,62 posto, na 6,96 milijardi kuna, objavila je Hagena u redovitom mjesečnom izvješću. To je najveći porast imovine zabilježen u ovoj godini i karakterističan je za rujan. Lani je u rujnu iznosio 6,8 posto. U ovoj je godini imovina OMF-a porasla 48,72 posto.
Kako mirovinski fondovi mogu biti sigurni da će u sljedeća tri mjeseca moći računati s novih 700 milijuna kuna, a rast u otvorenim investicijskim fondovima u posljednje vrijeme ohrabruje, može se predvidjeti da bi potkraj godine, ako ne dođe do znatnijih potresa na tržištu, fondovska industrija u Hrvatskoj mogla upravljati s petnaestak milijardi kuna.

Vezane vijesti

U mirovinskim fondovima gotovo 11 milijardi kuna

U prvih devet mjeseci imovina privatnih mirovinskih fondova povećala se za 2,9 milijardi kuna i potkraj rujna iznosila je 10,9 milijardi kuna.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika