Objavljeno u Nacionalu br. 480, 2005-01-25

Autor: Nacionalova redakcija

KARIJERA I NOVAC

Quaestus i Orco jedini u igri za Sunčani Hvar

Dvije tvrtke jedine su dale obvezujuću ponudu

Borislav Škegro, partner u Quaestus fondu.Borislav Škegro, partner u Quaestus fondu.Hrvatski fond za privatizaciju izabrat će partnera u upravljanju Sunčanim Hvarom između konzorcija devet hrvatskih tvrtki okupljenih oko Quaestusa Borislava Škegre i luksemburškog hotelijerskog lanca Orco Hotel Group. Oni su, naime, jedini dostavili obvezujuće ponude za javno-privatno partnerstvo u hvarskoj tvrtki. Premda su ponude nominalno slične – oba ponuditelja nude ukupna ulaganja od oko 600 milijuna kuna u sljedećih pet godina – HFP će morati odlučiti na temelju kvalitete ulaganja.
Luksemburška tvrtka ponudila je ulaganje u dvije faze. U prvoj bi uložili 200 milijuna kuna u povećanje temeljnog kapitala te isto toliko kreditom koji bi podigli na teret Sunčanog Hvara. U drugoj fazi bi prema istom kreditnom modelu investirali dodatnih 200 milijuna kuna. Četvrtina investicija predviđena je za nove objekte.
Škegro i partneri nude investiciju od 185 milijuna kuna u postojeće hotele. S obzirom na to da ostalih 400 milijuna kuna žele uložiti zajedno s Gradom Hvarom, Splitskom županijom i strateškim partnerom, Quaestus predlaže da se to ulaganje razmatra nakon prihvaćanja njihove ponude.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika