19.06.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

NIZOZEMSKA

LAŽNA MEDICINSKA SESTRA UBILA HAŠKOG SUCA

LAŽNA MEDICINSKA SESTRA UBILA HAŠKOG SUCA

Kineski sudac Haopei Li koji je od 1993. godine bio član Haškog suda za zločine počinjene na području bivše Jugoslavije nije umro od prirodnih razloga, nego ga je za vrijeme liječenja ubila nizozemska medicinska sestra Lucy Isabella Quirina de Berk.
Glasnogovornik Nizozemskog javnog tužitelja u Haagu Evert Boersma je izjavio da se Li 1997. godine liječio u bolnici u kojoj je Lucy de Berk radila, ali da ubojstvo ovog 91-ogodišnjaka ne dovode u vezu sa njegovim položajem na sudu za ratne zločine.
Lucy de Beck je optužena da je između 1997. i 2001. godine prevelikim dozama morfija namjerno ubila još 12 pacijenata, uglavnom fizički teško deformirane djece i starijih osoba na samrti.
Tužiteljstvo je de Beckovu nazvalo ‘tipičnim psihopatom opsjednutim smrću’ i iznijelo podatke da se zaposlila pomoću lažne diplome, te da je prije toga radila kao prostitutka u Kanadi.

Vezane vijesti

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u ime Dubrovačke biskupije izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika