19.06.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

WASHINGTON

PRIPADNIK AL-QAEDE ZVANI 'MEDVJED' UHIĆEN U MAROKU

PRIPADNIK AL-QAEDE ZVANI ‘MEDVJED’ UHIĆEN U MAROKU

Marokanska je policija uhitila Abu Zubair al-Hailija, poznatog i pod nadimkom Medvjed, pod sumnjom da je planirao izvesti napade na američke i britanske ratne brodove u Gibraltaru. Ovog Saudijca američke vlasti smatraju jednim od 25 najopasnijih pripadnika al-Qaede jer je navodno bliski suradnik Abu Zubadayaha, operativnog šefa ove organizacije. Al-Haili je navodno regrutirao dobrovoljce i dovodio ih u Afganistan gdje ih je al Qaeda obučavala za terorističke napade.
Prema izjavi Moulaya Abdulllaha Alaouija Balghitija, tužitelja na prizivnom sudu u Casablanci, al-Haili je uhićen sa grupom od još 6 osoba od kojih su 3 žene. Sve informacije koje su marokanske vlasti dobile od optuženih stavljene su na raspolaganje američkim istražnim organima, od kojih su i saznali lokaciju optuženika, ali Amerikanci za sada nemaju izravan pristup zatvorenicima.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika