21.01.2003. / 00:00

Autor: Robert Bajruši

CAPETOWN

STRAVIČNO SMAKNUĆE HOMOSEKSUALACA

Osam homoseksualaca je ubijeno, a dvoje je teško ranjeno u brutalnom smaknuću u jednom homoseksualnom salonu za masažu u južnoafričkom gradu Capetownu. Susjedi zgrade u kojoj se nalazio taj studio za masažu čuli su buku, pa su pozvali policiju. Kada je policija stigla i razbila vrata naišla je na strašnu scenu. Desetorica muškaraca bili su vezani, prostrijeljenih glava, a nekima su bili prerezani grkljani. Cijela je kuća bila prepuna krvi. Šestorica mladića bili su na mjestu mrtvi, četvorica su prebačeni u bolnicu, ali su dvojica u međuvremenu podlegli teškim povredama, dok se za život preostale dvojice liječnici još bore.
Policija je pokrenula istragu, a postoje dvije teorije o motivima tog zločina. Prema jednoj teoriji riječ je o osveti neke kriminalne bande krijumčara droge, koji su tako kaznili konzumente jer nisu platili drogu. Navodno je taj homoseksualni salon za masažu bio i mjesto gdje se konzumirala droga. Prema drugoj teoriji riječ je o “zločinu iz mržnje”. U posljednje doba južnoafrički homoseksualci sve su češće na udaru vrijeđanja i prijetnji, a i fizičkih napada desničarskih bandi i konzervativnih aktivista.

Vezane vijesti

Zabrana gay parade na - 100 godina

Zabrana gay parade na - 100 godina

'Zbog sigurnosnih razloga' u Moskvi se ne smije održavati "Gay-parada" u idućih stotinu godina, do svibnja 2112. Odgovarajuću zabranu je potvrdio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika