20.06.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

SVJETSKA BANKA

HRVATSKA POTPISALA UGOVOR O DOSAD NAJVEĆOJ DAROVNICI SVJETSKE BANKE VRIJEDNE 5.07 MILIJUNA DOLARA


Fond Svjetske banke za globalni okoliš odobrio je 27. po redu darovnicu Hrvatskoj koja, međutim, premašuje sve dosadašnje iznose. Riječ je o 5.07 milijuna dolara čiji će korisnik biti hrvatsko Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja, a biti će utrošeni za zaštitu i očuvanje ugroženih životinjskih i biljnih vrsta na područjima nacionalnih parkova Plitvice, Paklenica i Risnjak te Parku prirode Velebit.
Andrew N. Vorkink, direktor Svjetske banke za Hrvatsku, naglasio je da značaj ove darovnice nije samo u očuvanju okoliša, već i u pomoći stanovništvu u županijama na kojima se nalaze spomenuti parkovi, a koje su među najsiromašnijim područjima u Hrvatskoj. To je pak u skladu sa projektom razvoja tih područja, pokrenutin od strane hrvatske vlade i čija je ukupna vrijednost 8 milijuna dolara. Preostala 3 milijuna osigurati će Republika Hrvatska.

Vezane vijesti

Hrvatska mora ulagati u istraživanje da bi opstala

Hrvatska mora ulagati u istraživanje da bi opstala

Institut za Inovacije pripremio je još jedan zanimljiv i britak Thinkers Impact Series govor koji je održao Voditelj ureda Svjetske banke u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika