Objavljeno u Nacionalu br. 496, 2005-05-17

Autor: Stanko Borić

TOP STIPENDIJA

'Dubrovniku ste potrebni'

Sve veći interes lokalnih privrednika za stipendiranje darovitih pokazuje da su mnogi od njih uvidjeli važnost i kvalitetu Top stipendije te priliku da istodobnbo najširoj javnosti predstaveproizvode i usluge koje nude njihove tvrtke

U Dubrovniku je 10. svibnja održana prezentacija Top stipendije za top studente, akcije Nacionala i njegovih partnera Ingre,Voditeljica projekta Nina Šmigmator, Anisa Borojević iz putničke agencije Gulliver Travel i izvršna direktorica NCL Media Grupe Iva BiondićVoditeljica projekta Nina Šmigmator, Anisa Borojević iz putničke agencije Gulliver Travel i izvršna direktorica NCL Media Grupe Iva Biondić HRT-a, Podravke, Diners Cluba i INA-e. Domaćin prezentacije bio je Dubrovačko sveučilište, koje je na prezentaciji predstavljala prorektorica Vesna Vrtiprah. "Zaista mi je čast biti član stipendijskog vijeća te mi je drago što imam priliku vidjeti koliko naša zemlja ima izvrsnih studenata, što me čini ponosnom", kazala je Vesna Vrtiprah. Prorektorica je apelirala na dubrovačke studente da se prijave na ovu hvalevrijednu akciju. Od dosadašnjih dobitnika Top stipendije samo dvoje dolazi iz Dubrovnika, što je jedan od razloga zbog čega Nacional od iduće godine kreće s regionalnim stipendiranjem. Naime, osim toga što se malo dubrovačkih studenata prijavljuje na akciju, zbog svoje veličine, godišnje samo jedan student Dubrovačkog sveučilište osvoji Top stipendiju. To više dolazi do izražaja potreba da se u stipendiranje dubrovačkih sveučilištaraca uključe regionalni privrednici.
 
  "Osobno ću se pobrinuti da se što više lokalnih gospodarstvenika uključi u akciju", kazala je Terezina Orlić, predsjednica županijske komore Hrvatske gospodarske komore, ustanove koja od ove godine aktivno pomaže Nacionalu i partnerima u organizaciji provođenju Top stipendije. I gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica kazala je da će poduzeti sve kako bi se u stipendiranje uključilo što više gospodarstvenika. "Top stipendiju smatram fenomenalnom akcijom, te joj dajem puno podršku", kazala je gradonačelnica Šuica.
 
  Koliku pomoć Top stipendija predstavlja potvrdio je i Top student 2004. godine Nebojša Stojčić. "Stipendija mi je jako puno pomogla u školovanju. Među ostalim, konačno sam mogao nabaviti svu literaturu potrebnu za studiranje, bez razmišljanja o cijeni", rekao je Stojčić. On je pozvao sve dubrovačke studente da se prijave za Top stipendiju. "Razlog više za uključivanje je i činjenica da je Dubrovnik skup grad te studenti imaju veće troškove nego u ostalim gradovima", kazao je Stojčić.

  Predstavljanju Top stipendije prisustvovali su privrednici iz tvrtki Dubrovnik - Babin kuk, Konel, Guliver Travel i Luke Dubrovnik. Pomoćnik direktora financija Ivan Matana iz hotelijerske tvrtke Dubrovnik - Babin kuk kazao je kako njegova tvrtka već neko vrijeme prati studente Dubrovačkog sveučilišta i pomaže im, a svake godine nekoga od njih zaposli. "Vrlo je izgledno naše uključivanje u akciju, a studente koje bismo smo stipendirali svakako bismo i zaposlili u našoj tvrtci", kazao je Matana. Anisa Borojević iz korporativnih komunikacija Guliver travela kazala je kako njena tvrtka prati Top stipendiju od samih početaka, a samu akciju drži vrlo kvalitetnom i ključnom za razvoj i izgradnju društva znanja. "Naša Uprava svakako će nastojati pomoći Top stipendiji, tim više što naša tvrtka ima potrebu za kvalitetnim kadrovima iz područja kulture i obrazovanja" kazala je Anisa Borojević. Pored toga što postaje dio jedinstvene akcije u Hrvatskoj, svaki regionalni gospodarstvenik koji se uključi u stipendiranje, zahvaljujući velikoj medijskoj pozornosti koju akcija privlači, najširoj javnosti ima priliku predstaviti tvrtku i svoje proizvode i usluge. Iduće predstavljanje Nacionalove Top stipendije je 17. svibnja s početkom u 12 sati u HGK-ovoj županijskoj komori u Osijeku.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika