24.01.2003. / 00:00

Autor: Robert Bajruši

AFERA KOSTELIĆ

LAŽI "GLASA KONCILA"

LAŽI “GLASA KONCILA”

Otkako je Nacional u prošlotjednom broju otvorio aferu o pro-nacističkim izjavama Ivice Kostelića, niz sportskih novinara pokušao je osporiti podatak da je najbolji hrvatski skijaš pohvalno govorio o pripadnicima Wehrmachta. Dakako pritom su koristili floskule, jer i sam Kostelić je naposljetku priznao da je rekao da je fasciniran njemačkim vojnicima i javno se pokajao zbog istih. I mogućeg raskida bogatih sponzorskih ugovora, naravno.
Međutim, nitko se nije spustio nisko poput novog broja Glasa Koncila i njihovog anonimnog komentara “Tko će zaustaviti snage za prljanje?”. “Prljaju”, naravno, novinari koji iznose istinu, koje Glas Koncila optužuje za “nepoštenje, prljavo insceniranje, zloćestoću i agresivnost”. Pritom me navodeći kako je sve što je Nacional objavio dokumentirano, pa tako i Kostelićevo bulažnjenje o Wehrmachtu.
No, ako se zna politika vodećeg katoličkog tjednika u Hrvatskoj, stvari su kudikamo jasnije. Netko bi mogao zaključiti da njih ne boli odnos prema Kosteliću, već prema “savezničkoj” njemačkoj vojsci iz 1941. godine.

Vezane vijesti

Kosteliću uručen globus za kombinaciju

Kosteliću uručen globus za kombinaciju

Naš najbolji skijaš Ivica Kostelić danas je, u sklopu finala Svjetskog kupa u austrijskom Schladmingu, primio mali Kristalni globus za ukupnu pobjedu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika