Objavljeno u Nacionalu br. 498, 2005-05-31

Autor: Gazeta

Pijanstvo Ostojića i Lončarića s Petračem u Trstu

Ravnatelj policije je nakon pijanstva s Hrvojem Petračem povratio po službenom autu

  Priča oko odlaska bivšeg visokog policijskog dužnosnika na sastanak s Hrvojem Petračem u Trst, koju je prošlog tjedna prvi objavio Nacional, ima i svoju smješniju stranu. Na ručak s Petračem, kojega je tada u zatvor po svaku cijenu htio strpati tadašnji državni odvjetnik Radovan Ortynski, otputovali su uz Ranka Ostojića, koji je u to doba bio ravnatelj policije, još Damir Lončarić, tada ravnatelj Obavještajne agencije te njegov pomoćnik Saša Perković, danas savjetnik za nacionalnu sigurnost predsjednika Mesića. Put su organizirali Ostojić i Lončarić, a Perković im je poslužio kao vozač. I dobro da je bilo tako jer pitanje je kad bi se i u kakvom stanju vratili iz Trsta.

  U Trst su doputovali oko 16.30 i odmah otišli do restorana gdje ih je čekao Petrač. U tom lokalu proveli su punih osam sati. I Lončarić i Ostojić već su nakon dva sata bili toliko pijani da Lončarić, nekad aktivni sportaš, više nije mogao ni govoriti. S Ostojićem je bilo još gore. On je već u restoranu jednom povraćao, a prava noćna mora uslijedila je na povratku kući. Ostojić se naime izrigao i u interijeru službenog automobila Obavještajne agencije. Smrad je bio nepodnošljiv pa je nakon nekoliko kilometara Perković morao stati da se izriga i Lončarić, koji je doduše to učinio izvan automobila. Lončarić je bio toliko pod gasom da nije vidio da se nadvio nad provaliju. Skoro je pao u nju a da toga nije bio ni svjestan. Petraču, dobro baždarenome vinaru, nije bilo ništa, no državni su se službenici morali dati na pranje automobila kako nitko u Obavještajnoj agenciji, tada još HIS-u, ne bi postavio pitanje u kakvoj su to tajnoj misiji bili prvi i drugi čovjek agencije, u kojoj se rigalo po automobilu. O svom izletu u Trst Lončarić nikad nije obavijestio nadređene u Vladi i Uredu predsjednika, niti taj podatak postoji u službenim dokumentima Obavještajne agencije.

Vezane vijesti

Petrač se vraća u zatvor?

Petrač se vraća u zatvor?

Sudac izvršenja kazni zagrebačkoga Županijskog suda u četvrtak će odlučiti hoće li Hrvoje Petrač zbog kršenja uvjetnog otpusta, odnosno neodobrenih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika