14.06.2005. / 14:09

Autor: Marko Ćustić

WEB PREPORUKA

Blizanci će zavladati Poljskom

Od jeseni bi Poljskom mogli zavladati braća blizanci, jedan kao predsjednik, drugi kao premijer, javljaju danas svjetske agencije.
http://www.cbc.ca/cp/world/050613/w061316.html
Blizanci Jaroslaw i Lech Kaczynsky su, očito je iz njihovih fotografija, identični blizanci, a njihova desna stranka Zakon i pravda desni je izdanak antikomunističkog poljskog pokreta osamdesetih, što ih, zajedno s imenom, čini nekom vrstom poljskih pravaša.
Lech Kaczynsky će se u listopadu natjecati za predsjednika i zasad vodi po anketama, a Zakon i pravda ima izvrsne izglede da svrgne vladajuće postkomuniste na parlamentarnim izborima 25. rujna. U tom bi slučaju Jaroslaw Kaczynsky bio najizgledniji kandidat za premijera.
Braća su se inače po medijima hvalila da su znali prevariti učitelje u školi pa čak i zapovjednike u vojsci čestim zamjenama identiteta, pa Poljake možda uspiju koji put prevariti i kao premijer i predsjednik. Evo i linkova na kojima se mogu vidjeti njihove fotografije:
http://encyclopedia.thefreedictionary.com/Jaros%C5%82aw%20Kaczy%C5%84ski
http://encyclopedia.thefreedictionary.com/Lech%20Kaczynski
Lechova frizura je malo urednija, ali osim toga, zaista su identični.

Vezane vijesti

Video: 'Jahanje' najvećeg vala u povijesti

Video: 'Jahanje' najvećeg vala u povijesti

Havajskom surferu Garrettu McNamari, Guinnessova knjiga rekorda priznala je rekord za surfanje na najvećem valu koji je ikada netko "zajahao",… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika