28.01.2003. / 00:00

Autor: Sandra Milković

BANKARSTVO

SPLITSKA BANKA I HVB CROATIA UVEĆALE DOBIT

SPLITSKA BANKA I HVB CROATIA UVEĆALE DOBIT

Splitska Banka i HVB Croatia, dvije hrvatske banke u vlasništvu Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) nastavile su 2002. godine trend povećanja dobiti. Preliminarni rezultati prije oporezivanja ostvareni u Splitskoj banci iznose 188,5 milijuna kuna (rast od 24 posto) a u HVB Croatia 54,4 milijuna kuna (rast od 4 posto).
Spajanjem Splitske banke i HVB Croatia, koje je predviđeno za 30.6.2003., nastat će treća najveća banka u Hrvatskoj. Proces integracije je u punom jeku. Ujedinjena banka imat će ukupnu aktivu od 15,2 milijardi kuna i mrežu od 81 poslovnice, a nastavit će poslovati pod imenom Splitska banka, uz dodatak “Članica HVB Group”.
HVB Group je peta po veličini bankarska grupacija U Europi. BA-CA je kao dio HVB Group zadužena za tržišta Srednje i Istočne Europe, gdje već od devedesetih godina slijedi ciljanu strategiju širenja. U Srednjoj i Istočnoj Europi HVB Group ima 900 poslovnica u 15 zemalja, što predstavlja najveću mrežu regije.
Bank Austria Creditanstalt je u utorak imenovala buduće članove Uprave za Splitsku banku i HVB Croatia nakon spajanja. Podliježući odobrenju hrvatskih vlasti, nova Uprava će imati šest članova. Wolfgang Peter imenovan je novim Predsjednikom Uprave Splitske banke a Goran Gazivoda imenovan je zamjenikom. “Postavili smo ambiciozne ciljeve za novu banku u periodu nakon spajanja. S novom Upravom smo dobili team od šest iskusnih vrhunskih menađera. Uvjeren sam da će oni ostvariti ciljeve koje smo zacrtali ” izjavio je Anton Knett, Predsjednik Nadzornog odbora Splitske banke i HVB Croatia.

Vezane vijesti

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Hrvatski državljanin B.D., osumnjičen za sudjelovanje u pljački šibenske podružnice HVB Splitske banke počinjene 2005. godine, uhićen je na području… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika