29.01.2003. / 00:00

Autor: Sandra Milković

SRBIJA

ĐINĐIĆ TVRDI KAKO HRVATSKA TREBA PLATITI SRBIJI 150 MILIJUNA EURA

ĐINĐIĆ TVRDI KAKO HRVATSKA TREBA PLATITI SRBIJI 150 MILIJUNA EURA

Srbijanski premijer Zoran Đinđić izjavio je u srijedu za banjalučke “Nezavisne novine” kako je Hrvatska dužna isplatiti štetu Srbiji i to u iznosu od 150 milijardi eura jer je “200 tisuća ljudi iz istočne i zapadne Slavonije, ni krivih ni dužnih, migovima i mitraljezima izbacila iz svojih kuća”. On je također dodao kako bi vlasti u Beogradu mogle tražiti i odštetu za imovinu svojih državljana “koji su pošteno pravili kuće na hrvatskom primorju a bez te imovine su ostali na vandalski način”. Đinđić drži kako je u proteklom ratu “grešaka bilo na svim stranama” te da puno više koristi svi mogu imati bez prevelikih rasprava o prošlosti. “Ali ukoliko netko baš inzistira, mislim da će se iznenaditi kada vidi argumente koje ima srpska strana”, kazao je Đinđić.
Predsjednik Vlade Srbije ovo je stajalište iznio u povodu nedavne izjave hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića date istom listu da Srbija Hrvatskoj treba platiti ratnu odštetu u iznosu od 15 milijardi eura.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika