29.01.2003. / 00:00

Autor: Sandra Milković

RATNI ZLOČINI

MARTIĆ ODBIO TEKST NA HRVATSKOM JEZIKU

Bivši vođa pobunjenih hrvatskih Srba Milan Martić zatražio je u utorak od Haškog suda da mu se dostavlja dokumentacija isključivo na srpskom jeziku. “Neću izraze tipa tisuću, ‘oću na srpski jezik”, kazao je Martić na statusnoj konferenciji održanoj nakon što se izjasnio o krivnji po novoj, proširenoj optužnici. Statusna konferencija održava se svaka četiri mjeseca kako bi se utvrdilo u kojoj je fazi predmet te ima li pritvorenik kakvih prigovora.
Martiću se sudi za napade na Zagreb počinjenih 2. i 3. svibnja 1995., u kojima je poginulo sedam osoba, a veći broj osoba je ozlijeđen. Pored optužnice u Haagu, u utorak je i Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv njega i bivšeg zapovjednika vojske samoproglašene Republike Srpske Krajine Milana Čeleketića. Državno odvjetništvo Martića i Čeleketića tereti za kaznena djela protiv čovječnosti i za ratni zločin protiv civilnog stanovništva a pored napada na Zagreb optužnicom su obuhvaćena i raketiranja Karlovca i Jastrebarskog.

Vezane vijesti

ŽDO: Žalba na obustavu postupka u RH protiv M.Martića

ŽDO: Žalba na obustavu postupka u RH protiv M.Martića

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je žalbu protiv odluke Županijskog suda o obustavi kaznenog postupka protiv Milana Martića za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika