29.05.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

ITALIJA

ĐUKANOVIĆ U ITALIJI POD ISTRAGOM ZBOG VEZA S MAFIJOM I ŠVERCA CIGARETA

Crnogorski predsjednik nema imunitet

ĐUKANOVIĆ U ITALIJI POD ISTRAGOM ZBOG VEZA S MAFIJOM I ŠVERCA CIGARETA
Talijanska novinska agencija ANSA javlja da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović pod istragom zbog udruživanja s mafijom radi šverca cigareta. Tako se potvrdilo ono što Nacional već godinu dana piše o vezama crnogorskog predsjednika s mafijaškim bossom Stankom Subotićem Canetom i švercom cigareta iz Crne Gore u Italiju, te drugom kriminalu koji se širi iz države južnog hrvatskog susjeda.
Đukanovićevo se ime našlo na popisu osoba koje istražuje državno tužiteljstvo iz Barija. Istragu predvodi poznati antimafijaški tužitelj iz Barija Giuseppe Scelsi, a temelji se na podacima talijanske obavještajne sližbe DIA-e.
Đukanović je na popis osumnjičenih uvršten pošto je Giuseppe Scelsi za to zatražio odobrenje od talijanskog Ministarstva vanjskih poslova. MVP je potvrdio da za Đukanovića ne vrijedi pravo imuniteta za šefove država prema međunaordnim konvencijama. ANSA doznaje da je jedan od argumenata u prilog tome bio i taj što Crna Gora nema diplomatskih predstavnika. Utjecajni talijanski dnevni list La Repubblica piše da u tom slučaju istražni organi imaju i vrlo jakog svjedoka, koji je izravno sudjelovao u krijumčarenju cigareta.
Đukanović se izlaže riziku od uhićenja ukoliko posjeti bilo koju od zemalja Europske Unije.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika