07.07.2005. / 13:51

 

NAPAD TERORISTA NA LONDON

Muslimanske vođe osudile napad Al Qaide

Posebno su upozorene žene koje nose tradicionalne muslimanske nošnje da izbjegavaju nepotrebne šetnje ulicama Londona

Muslimanske vođe u Britaniji redom su osudili napade. "Plašim se da će doći do odmazde te da će se mulsimanska zajednica osjećati manje sigurnom" kazao je predsjednik Uduženja muslimana Britanije Ahmed Sheik. Glasnogovornik Vijeća muslimana Britanije Inayat Bunglawala pozvao je svoje članove da se mole za žrtve napada. Policija je kazala kako će poduzeti posebne mjere zaštite kod džamija i mulsimankskh škola. Posebno su upozorene žene koje nose tradicionalne muslimanske nošnje da izbjegavaju nepotrebne šetnje ulicama  Londona. Sheikh je rekao kako su osobe koje su izvršile napade, pored ljudskih žrtava i materijalne štete, nanijeli velik udarac i dobrim odnosima koje muslimanske zajednice u Britaniji imaju sa drugim stanovništvom.

Al Qaida je navodno preuzela odgovornost za jutrošnji napad na London. Na Islamskoj internet stranici AL-Qal ah-Fortress skupina koje sebe naziva «Secret Organisation Group of Al-Qaida of Jihad Organisation in Europe» preuzela je odgovornost pod parolom «Britain is burning with fear». Prema priopćenju, napad je organiziran kao odmazda te skupine zbog Britanskog masakra u Iraku i Afganistanu. U priopćenju se  također upozoravaju  Italija i Danska da će također pretrpjeti napade ako ne povuku svoje trupe iz Iraka. Londonske bolnice objavile su da više ne primaju nehitne slučajeve, prenosi BBC Five. Britanski premijer Tony Blair napade je nazvao "barbarskim" i ustvrdio da neće napustiti summit G8 u Škotskoj unatoč kaosu nastalom u Londonu, rekao je njegov glasnogovornik. Nedugo nakon izjave njegova glasnogovornika premjer Blair je ipak napustio Škotsku i uputio se u London. 

Vezane vijesti

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Prošloga tjedna u Londonu je za javnost otvoren Granary Square, jedan od najvećih urbanih javnih prostora tog tipa u Europi koji će veličinom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika