15.07.2005. / 11:00

Autor: Ante Mihić

SRBIJA I CRNA GORA

Srpski predsjednik najavio niz prosvjeda zbog akcije "Oluja"

Predsjednik Srbije Boris Tadić najavio je niz prosvjeda u Novom Sadu u povodu desete godišnjice stradanja srpskog naroda u hrvatskoj akciji "Oluja"

Predsjednik Srbije Boris Tadić u četvrtak je na sjednici Demokratske stranke rekao kako će se tijekom srpnja i kolovoza nizom manifestacija u Novom Sadu obilježiti desetogodišnjica stradanja srpskog naroda u hrvatskoj akciji «Oluja». Demokratska stranka i Tadić smatraju kako sva državna tijela Srbije moraju učiniti sve da se ispravi nepravda i da se omogući kvalitetno rješavanje oduzetih građanskih i imovinskih prava srpskim građanima u Republici Hrvatskoj. Tadić je također rekao da se Srbija mora suočiti sa zločinima koji su počinjeni u njezino ime, jer se u protivnom stvaraju pretpostavke za nove zločine i da se haaški optuženici ne mogu smatrati ratnim herojima već zločincima. Govoreći o Mladiću, naglasio je kako je on postao sudbonosno pitanje Srbije, te da je vrijeme da se preda Haaškom sudu kako bi Srbija mogla ostvariti napredak. Istaknuo je da se Srbija mora okrenuti reformama kako bi što prije mogla ozbiljnije razmišljati o pregovorima o mogućem ulasku u Europsku uniju.

Vezane vijesti

"Vlada RSK" tuži Hrvatsku za genocid

Vlada tzv. "Republike srpske krajine u progonstvu" najavila je u ponedjeljak u Beogradu kako će tužiti Hrvatsku Međunarodnom sudu pravde u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika