Objavljeno u Nacionalu br. 505, 2005-07-18

Autor: Nacionalova redakcija

Gazeta

T-HT-ovi radnici na štrajk u Bonn

  Štrajk bivših zaposlenika Hrvatskih Telekomunikacija, koji se pod organizacijom Republičkog sindikata radnika Hrvatske odvija protekla dva tjedna ispred zgrade Uprave T-HT-a, uskoro bi mogao poprimiti međunarodne razmjere.
  Bivši radnici odjela restorana, čišćenja i održavanja, koji su 2002. izdvojeni iz HT-a u sklopu outsourcing tvrke Eurest, te današnji radnici navedenih odjela čija se osnovna radnička prava, kako tvrde, krše nepoštivanjem ugovora o radu, najavili su održavanje prosvjeda ispred sjedišta Deutche Telekoma u Bonnu. Tanja Justić, dopredsjednica Republičkog sindikata radnika Hrvatske, tvrdi kako je visoki standard rada T-HT-a nepovratno izgubljen nesposobnošću sadašnje uprave da učinkovito rukovodi radom tvrtke. "T-HT je danas organizacijski katastrofalno uređen, što se vidi po mnogim neprovedenim ukopčanjima i smetnjama u radu infrastrukture. Ako kažem da se danas za ukopčavanje čeka i do 6 mjeseci, dok je nedavno ono bilo gotovo za samo pet dana, mislim da sam dovoljno rekla o situaciji u T-HT-u", izjavila je za Nacional Tanja Justić.

Vezane vijesti

Operateri 'šokirani' i 'razočarani' Vladinom odlukom

Operateri 'šokirani' i 'razočarani' Vladinom odlukom

Odluka Vlade kojom je u Sabor poslan prijedlog Zakona o naknadi za pružanje usluga u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama i kojim se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika