04.02.2003. / 00:00

Autor: Sandra Milković

SAD

SLAVNI PHIL SPECTOR OPTUŽEN ZA UBOJSTVO

SLAVNI PHIL SPECTOR OPTUŽEN ZA UBOJSTVO

Phil Spector, 62-godišnji glazbeni producent, jedan od najslavnijih producenata u povijesti rock-glazbe, koji je uveo pravu revoluciju u način kako se snimaju ploče šezdesetih godina, uhićen je pod sumnjom da je u svojoj kući u ekskluzivnom naselju Alhambra nedaleko kalifornijskog velegrada Los Angelesa ubio jednu mladu ženu. Policija je stigla u Spectorovu kuću na poziv osoba koje su čule pucnjavu, te u kući pronašla mrtvu 40-godišnju Lanu Clarkson, za koju je jedino rečeno da je porijeklom iz Los Angelesa. Spector je uhićen te odveden na policiju, ali je nekoliko sati kasnije oslobođen jer je položio jamčevinu od milijun dolara. Okolnosti smrti mlade žene nisu još poznate, ali prema policijskim izvorima Spector je glavni osumnjičeni za njeno ubojstvo.
Spector je glazbeni genije, koji je sa samo 17 godina 1978. godine napisao i producirao svoju prvu pjesmu, koja je došla na prvo mjesto američke rangliste. On je kao dvadesetogodišnjak napisao i producirao niz pjesama za slavne sastave “The Ronettes”, “The Crystals”, “The Drifters”, “Righteous Brothers”, te pjevačicu Tinu Turner, pretvorivši je u veliku zvijezdu. On je stvorio sasvim novi zvuk, koji je dobio naziv “Wall of Sound” – “Glazbeni zid”, a to je bio puni zvuk mnogo instrumenata i glasova. On je producirao i posljednji album sastava “The Beatles”, kasnije albume Johna Lennona, Georgea Harrisona, sastava “The Ramones” i mnogih drugih.
Spector je bio veliki čudak, poznat po hirovitom ponašanju, ekscentričnostima, te strahu od fizičkog napada, zbog čega je stalno nosio revolver, te su ga uvijek pratili tjelohranitelji, neko vrijeme regrutirani iz redova japanskih gangstera. Posljednjih godina živio je potpuno odijeljen od svijeta u svojoj usamljenoj kući u području, koje se naziva Alhambra, gdje je primao samo rijetke prijatelje i poznanike.

Vezane vijesti

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u ime Dubrovačke biskupije izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika