05.02.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

RIM

RATNI PROBLEMI FESTIVALA U SAN REMU

Festival talijanske zabavne glazbe u San Remu našao se pred ozbiljnim problemima zbog mogućeg američkog vojnog napada na Irak, obznanio je direktor Prvog programa talijanske televizije RAI Fabrizio Del Noce. Naime, ovogodišnji festival trebao bi se održati prvih dana ožujka, upravo u vrijeme kada bi Amerikanci mogli napasti Irak. Kao što je poznato, San Remo traje pet dana, a sve festivalske priredbe su jako duge, pa prijenosi traju cijelu večer. RAI je proteklih godina u tjednu kada se održava San Remo ukinula sve ostale večernje emisije, pa i one informativne. Ako dođe do rata s Irakom, sigurno će morati zadržati imformativne emisije i tako isprekidati festival. Organizatori se nadaju ‘’da će rat ipak početi po završetku festivala’’.
Del Noce je izjavio da se RAI ipak priprema za dvije nepovoljne mogućnosti. Ako rat izbije prije početka festivala, te ratne operacije budu u toku, tokom večeri prijenosi festivala će se prekidati zbog emitiranja izvanrednih vijesti. Ako se dogodi da rat počne nakon što je festival već u toku, onda će barem jedna festivalska večer biti ukinuta, te sav televizijski program biti posvećen ratu, a nastavak festivala ovisit će o tome kako će se odvijati događaji, posebno stoga što sasvim sigurno neki od stranih gostiju zbog rata neće željeti doći u San Remo.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika