10.08.2005. / 11:00

Autor: Ante Pavić

ZLOČINI

Novi svjedok dao iskaz

Novi svjedok u slučaju smaknuća osječkih civila 1991. i 1992. godine dao je iskaz pred istražnim sucem u kojem izravno tereti Branimira Glavaša, prenosi Jutarnji list. Svjedok, čiji je identitet nepoznat, navodno je bio član Branimirove osječke bojne i tvrdi da je često viđao Glavaša, te da je Glavaš bio upoznat sa svim dovođenjima civila i kako je čak osobno sudjelovao u fizičkim mučenjima zarobljenika. Tvrdi da je Glavaš za civile koji su bili dovoženi u garaže u Sekreterijatu obrane naredio da ih se sve pobije i baci u Dravu.

Saslušan je na zagrebačkom Županijskom sudu, a ne na osječkom Županijskom sudu kako je bilo predviđeno. Naime, Vrhovni sud prethodno je odbio prijedlog Državnog odvjetništva da se saslušanje obavi u Osijeku zbog sumnje u pristranost osječkih pravosudnih organa, da bi nakon nekoliko dana promijenio odluku i udovoljio zahtjevima Državnog odvjetništva. Prvi svjedok Krunoslav Fehir Branimira Glavaša je prozvao kao glavnog nalogodavca ubojstava u Osijeku. Vrijeme saslušanja novog svjedoka još nije poznato. Ova promjena nadležnosti u saslušanju svjedoka još uvijek ne znači da će se sudska istraga voditi u Zagrebu, već će se o tome odlučiti naknadno.

Vezane vijesti

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Članovi obitelji poginulih iz Lovasa i predstavnici lokalnih vlasti u Lovasu, koji su u utorak u Beogradu nazočili izricanju presude četrnaestorici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika