Objavljeno u Nacionalu br. 509, 2005-08-15

Autor: Ivo Pukanić

GAZETA

'Moja imovina nije nimalo sporna'

Branimir Glavaš opovrgnuo sumnje o podrijetlu svoje imovine

Nacional je došao u posjed imovinske kartice Branimira Glavaša, koju je on predao Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa 20. svibnja a nadopunio 6. srpnja ove godine. Ta kratica je zanimljiva u svjetlu prošlotjednih fotografija njegove luksuzne vikendice na Preku i najave Državnog odvjetništva o pokretanju ispitivanja porijekla njegove imovine. Iz ureda državnog odvjetnika smo doznali da je to uobičajeni postupak – kada u medijima izađe priča o nečijem imovinskom stanju, jedan od pomoćnika Mladena Bajića automatizmom upućuje zahtjev za ispitivanje novčanog pokrića za neku građevinu poreznoj upravi, koja dalje istražuje cijelu stvar. Tako se dogodilo i svojedobno s imovinom urednika Jutarnjeg lista Davora Butkovića koji ima novu kuću na Pantovčaku od 1,5 milijuna eura te je dokazano da je s 250 tisuća eura u cashu financirao opskurnu sektu iz Praga. I protiv njega porezna uprava vodi opsežnu istragu te mu je odmah blokirala sve račune i samo za prošlu godinu potražuje plaćanje 360 tisuća kuna poreza.
U svojoj kartici Glavaš je napisao da posjeduje stan i garažu u Osijeku površine 195 kvadratnih metara u vrijednosti oko 1,5 milijuna kuna, spornu vikendicu na Preku od 145 kvadrata (vrijednosti oko milijun kuna), automobil BMW 1 (cca. 200.000 kuna) kupljen privatno na operativni leasing, te obiteljsku grobnicu kupljenu prošle godine za 50.000 kuna. Uz to posjeduje i ušteđevinu od 650.000 kuna. Sinu Filipu kupio je stan od 50 četvornih metara u vrijednosti 300.000 kuna te moped Yamaha od 49 ccm u vrijednosti 15.000 kuna.
Glavaševa mjesečna plaća iznosi 21.000 kuna, čemu treba pridodati vijećnički paušal od 2.500 kuna i dodatak od 450 kuna kao hrvatskom ratnom vojnom invalidu.
"Gradilište od 725 kvadrata kupio sam na javnom natječaju 1998. godine za 130.500 kuna. Nakon toga prodao sam stan za 280.000 DEM. Za 180.000 DEM kupio sam novi stan u Osijeku na adresi Šetalište Petra Preradovića, a ostatak od 100.000 DEM uložio sam u vikendicu, a kao HRVI dobio sam povrat poreza. Radeći sve ove godine nešto sam i uštedio te sam si mogao sagraditi vikendicu. Prošle godine prodao sam svoj BMW 320d za 25.000 eura a danas plaćam mjesečni leasing za novi auto 3.500 kuna. Krajem devedesetih sam na ime svoga sina Filipa oročio 10.000 DEM do njegove punoljetnosti. Uvijek kada sam u Osijeku sin je kod mene i s njegovom majkom, svojom bivšom suprugom sam u vrlo korektnim odnosima, stoga nisu točni napisi da ne plaćam alimentaciju. Također plaćam sve režije za stan bivše supruge", objasnio je Glavaš za Nacional svoju imovinsku karticu.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika