16.08.2005. / 13:45

Autor: Robert Bajruši

NACIONALOV KOMENTAR DANA

APAGE SATANAS!

(Da je Isus imao grbu, ne bi ga mogli pribiti na križ; Limeni bubanj)

Kada popovi polude, niti Bog ne pomaže. Božemesačuvaj ovih teških riječi, ali upravo se to nameće nakon posljednje Velike Gospe koju je papa Benedikt XVI, a onda brže-bolje i ovdašnji momci s Kaptola, iskoristio kako bi zatražio novu kristijanizaciju europskog kontinenta koja se ima provoditi u državnim uredima. Isti bi – veli ex-šef Svete Inkvizicije – morali biti urešeni križevima jer stari kontinent laički rečeno odlazi k vragu. Caruju plodovi slijepe evolucije, hedonizma, razularenog seksa i nemorala. A prvi korak u spasu naših duša trebali bi biti križevi u školama, općinama, sudovima, bolnicama, rodilištima i hospicijima, seoskim zadrugama i aerodromima.
Naravno da je Benedikta odmah podržao i Kaptol kako se moglo i očekivati. Uostalom slično je 15.8. zborio i Bozanić koji je po svojem starom lošem običaju zabrinut za hrvate urbi et orbi jer izumiru, postaju hedonisti a neki vjeruju u materijalno i znanstveno. Apage znanost, budućnost je u predanom klečanju na koljenima. Po mogućnosti bez glupih pitanja i sumnji jer tako tvrde Vatikan i Kaptol.
Tako se recimo ponašaju kreteni iz raznih medija koji pod normalno stvaraju famu o izvjesnom seoskom župniku po imenu Zlatko Sudac na čijem se čelu stvaraju krvavi križevi, a by the way, dotični velečasni povremeno levitira te se k tomu zna i bilocirati. Prevedeno na hrvatski, vlč. Sudac tvrdi da leti a dešavalo se i da je istovremeno bio na dva mjesta. Sudac priča, novinari pišu, a raja sluša i prima zdravo za gotovo. Jer čovjek je svećenik, a kada oni u ovim krajevima nešto kažu to je živa istina.
Ajmo malo zamijeniti uloge. Zamislimo da neki uvaženi ovdašnji muž, recimo Ivo Sanader izjavi kako je prošli mjesec oko podneva levitirao iznad Banskih Dvora…Za 24 sata jadan više ne bi bio premijer. Ili da Stipe Mesić ispriča kako je u subotu u 8 ujutro s unucima na Hvaru pecao ribu i u isto vrijeme u Kninu pio prvu jutarnju kavu sa svojim prijateljom Andrijom Hebrangom. Prošao bi poput Gorbačova koji se onomad otišao okupati na Krim i dok se brčkao shvatio da više nije predsjednik, a bogme i SSSR je nestao.
Elem, rješenje se nameće samo po sebi. Pošaljimo Benedikta na Krim.

Vezane vijesti

Karamarko - očekivano

Karamarko - očekivano

Predsjednik vlade i SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas u vezi unutarstranačkih izbora u HDZ-u kako je primio na znanje rezultat jedne utakmice te… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika