29.08.2005. / 11:00

Autor: Andrej Arnerić

PRAVOSUĐE

Prilikom Matekovićevog uhićenja policija pucala na krivu osobu

Zagrebačka policija uhitila je Ivana Icu Matekovića, osuđenog u odsustvu na sedam godina zatvora zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca

Zagrebačka policija uhitila je Ivana MatekovićaZagrebačka policija uhitila je Ivana MatekovićaZagrebačka policija uhitila je Ivana Icu Matekovića, osuđenog u odsustvu na sedam godina zatvora zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca. Osim za otmicu Zagorca, Mateković je proglašen krivim i za organiziranje skupine koja je pripremala otmicu djece nekih od bogatih hrvatskih građana. Mateković je uhićen u Zagrebu u dvosatnoj akciji na području Bundeka u dvosatnoj akciji. Od ukupno deset osumnjičenika, a kasnije i osuđenika koji su tvorili skupinu koja je pripremila otmicu sina generala Zagorca još dvoje se nalaze u bijegu, i to braća Nikola i Libero Mateković.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke uhićeni je prilikom otpora pružio aktivni otpor te je jednog policajca udario glavom u predjelu desnog oka i zajedno sa dvojicom policajaca pao na tlo. Neposredno prije uhićenja Matekovića policijski službenici uočili su još jednu osobu koja je opisom i odjećom odgovarala osumnjičenom. Nakon opetovanih poziva, osoba se nije zaustavljala te je na nju otvorena paljba. Osoba je ranjena u području donjeg abdomena te se nakon operativnih zahvata na KBC Rebru nalazi izvan životne opasnosti. Kasnije je zadržana u bolnici na promatranju.

Fotogalerija

  • Sin generala Zagorca otet je u veljaći prošle godine
  • Zagrebačka policija uhitila je Ivana Matekovića

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika