13.02.2003. / 00:00

Autor: Sandra Milković

POLITIKA

TOMAC ISTUPA IZ SDP-a

TOMAC ISTUPA IZ SDP-a

Prof. dr. Zdravko Tomac, čelnik SDP-a toliko je revoltiran smjenom svoje sestre Blaženke Gogić s mjesta pomoćnice ministra hrvatskih branitelja da ozbiljno razmišlja o povlačenju iz svoje stranke. Sam Tomac nije želio komentirati čitav slučaj, naglasivši samo da nije još donio nikakvu konačnu odluku. Aktualnog potpredsjednika Sabora i člana Glavnog odbora SDP-a je posebno pogodila činjenica što je izgubio povjerenje u svoje stranačke kolege koji se “s njim obračunavaju preko leđa njegove sestre”.
Dodatnu je ljutnju, navodno, izazvala i činjenica da Tomac smatra kako mu je sestra smijenjena samo zato što se, kao klinička psihologinja i stručnjak u radu s braniteljima, usprotivila testiranju oboljelih od PTSP-a uz pomoć kontroverznog obrasca MMPI-2.
Slučaj Blaženke Gogić već je jedanput doveo do sukoba između Tomca i njegovih stranačkih kolega. Sestra ovog SDP-ovca prije više od dvije godine isključena je iz članstva slavonskobrodskog SDP-a nakon sukoba s lokalnim dužnosnicima stranke, a njezini zagovornici su tada tvrdili da je to učinjeno zbog “verbalnog delikta”.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika