07.09.2005. / 15:29

Autor: Stanko Borić

VLADA RH

Održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost

Vijeće za nacionalnu sigurnost odlučno je osudilo i odbacilo prijetnje nekih već osuđenih osoba te dalo punu potporu odlučnosti Vlade RH da se obračuna sa svim oblicima organiziranog kriminala.

U srijedu je pod predsjedanjem predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ive Sanadera održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost. Na sjednici su sve mjerodavne službe podnijele su izvješća o provedbi Akcijskog plana,a Vijeće je zadužilo sva mjerodavna tijela da i u zemlji i u kontaktu sa srodnim službama drugih zemalja nastave s intenzivnom provedbom svih operativnih aktivnosti i prikupljanjem podataka o čemu će se sačiniti izvješće. Vijeće za nacionalnu sigurnost odlučno je osudilo i odbacilo prijetnje nekih već osuđenih osoba te dalo punu potporu odlučnosti Vlade RH da se obračuna sa svim oblicima organiziranog kriminala ne navodeći o kojim osobama se radi. Nadležnim službama naloženo je intenziviranje radnji na otkrivanju i privođenju pravdi svih počinitelja kaznenih dijela i zaštitu pravne države i sigurnosti svih građana. Na sjednici je izvješteno i o skorom završetku tekstova Zakona o sigurnosnim službama, Zakona o tajnosti podataka te Zakona o informacijskoj sigurnosti koji će se uskoro uputiti u redovitu proceduru.

Vezane vijesti

Bebić bez zaštite, Kosor i Karamarko pošteđeni

Bebić bez zaštite, Kosor i Karamarko pošteđeni

Ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić potvrdio je danas da je temeljem sigurnosne procjene vlada ukinula zaštitu bivšem predsjedniku Hrvatskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika