09.09.2005. / 10:53

Autor: Stanko Borić

AFRIKA

Mubarak ostaje egipatski predsjednik

U srijedu je predsjednički kandidat Ayman Nour zatražio ponavljanje izbora

Egipatsko izborno povjerenstvo za predsjedničke izbore u četvrtak je izvjestilo kako je prema posljednjim podacima sa egipatskih birališta dosadašnji predsjednik Egipta Hossni Mubarak osvojio još jedan predsjednički mandat. Povjerenstvo je kazalo kako je završeno prebrojavanje glasova na pola biračkih mjesta, a Mubarak je dobio 70 posto glasova. Većinu ostalih glasova podijelila su dvojica njegovih glavnih konkurenata, Ayman Nour iz stranke al-Ghad i Noaman Gomaa iz stranke Wafd.
Ayman Nour još u srijedu je zatražio ponavljanje predsjedničkih izbora za koje promatrači tvrde da su bili puni neregularnosti i izbornih prijevara. Glasnogovornik izbornog povjerenstva Osama Atawia na konferenciji za novinare kazao je kako je povjerenstvo Nourove zahtjeve nakon provjere odbacilo kao neutemeljene. "Imena školi i brojeva biračkih mjesta navedenih u žalbi ne podudaraju se sa stvarnim imenima", kazao je Atawia.


Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika