14.02.2003. / 00:00

Autor: Sandra Milković

SAD

KONGRES TRAŽI ZABRANU UVOZA FRANCUSKIH SIREVA I VINA

KONGRES TRAŽI ZABRANU UVOZA FRANCUSKIH SIREVA I VINA

Manji dio američkih potrošača počeo je na vlastitu ruku bojkotirati francusko vino i sireve a sad američki Kongres predlaže da se bojkot i ozakoni.
Kongres razmišlja o tome da poduzme sankcije protiv Njemačke, Francuske i Belgije zato što su se otvoreno usprotivile politici Washingtona prema Iraku. Neki kongresmeni zagovaraju trgovinski bojkot francuskih proizvoda i povlačenje dijela američkih trupa s njemačkog tla.
Odnosi između Amerike i ta tri europska saveznika zakomplicirali su se ovog tjedna, kada su Francuska, Belgija i Njemačka odbile u NATO-u američki prijedlog o vojnoj zaštiti Turske od mogućeg iračkog napada. »Podržat ću sve što bi moglo škoditi njima, a da ne naškodi nama«, izjavio je republikanski kongresnik Peter King. Predsjednik Predstavničkog doma, J. Dennis Hastert zatražio je od Kongresa da razmisli o zabrani uvoza francuskog vina i mineralne vode zbog zdravstvenih razloga. «Neka francuska vina bistre se pomoću goveđe krvi, zbog čega bi američki potrošači mogli oboljeti od kravljeg ludila», rekao je Hastert.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika