16.09.2005. / 13:18

Autor: Hrvoje Perinić

TELEFONSKA KONCESIJA

Tele2 iznio teške optužbe na račun Vlade i Vijeća za telekomunikacije

Generalni direktor Tele2, Mats Tilly u petak je na konferenciji za novinare iznio teške optužbe na račun Hrvatske Agencije za telekomunikacije i Vlade, nakon što je Agencija ustvrdila da njegova tvrtka nije u dogovorenom roku od 6 mjeseci ispunila obvezu početka obavljana telekomunikacijskih usluga i djelatnosti, te da ne ispunjava uvjete koncesijskog ugovora. Prema njemu u ministarstvima i Vladi postoje interesne skupine koje ne žele da Tele2 započne s radom te je očito da predsjednik Vijeća Agencije Gašper Gaćina donosi odluke pod njihovim pritiskom. Tilly smatra da tu tvrdnju potkrepljuje i to što su inspektori Agencije 20 minuta nakon izvršenog nadzora dali izjavu za medije da Tele2 ne ispunjava zahtjeve ugovora o koncesiji. Prema Tillyju, zapisnik inspekcije je trebao prvo biti predan Vijeću agencije koje ga je trebalo razmotriti i tek na slijedećoj sjednici donijeti odluku o radu Tele2. Podsjetimo, prema priopćenju Agencije, nitko iz Tele2 nije zatražio obavljanje tehničkog pregleda svih radijskih postaja prije početka rada, što su dužni prema Zakonu o telekomunikacijama i prije čega se ne može započeti s radom nove linije. Generalni direktor Tele2 Mats Tilly izjavio je kako smatra da njegova tvrtka u potpunosti poštuje koncesijski ugovor te je najavio normalni nastavak rada njegove tvrtke. Odluka o tome da li je Tele2 prekršio uvjete koncesije bit će donesena za dva tjedna i on ne sumnja u pozitivan ishod, jer kako kaže, negativna odluka bi zaustavila sve buduće ulagače u Hrvatsku.

Što se tiče klauzule da je Tele2 trebao započeti s radom do 1. 8. 2005, Tilly je izjavio da nigdje u zakonu ne stoji da je Tele2 morao započeti i s davanjem usluga na komercijalnoj osnovi do tog datuma. Generalni direktor te tvrtke je ustvrdio da nije imalo smisla početi davati usluge za sve građane, dok Tele2 nije postigao pokrivenost cijele Hrvatske.

Vezane vijesti

Đava te odnija taku ludu!

Đava te odnija taku ludu!

Vijećnici HDZ-a napustili su jutros sjednicu splitskoga Gradskog vijeća ocjenjujući da je ona "još jedan igrokaz SDP-a u koaliciji s Kerumom", jer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika