22.09.2005. / 10:39

Autor: Hrvoje Perinić, Ante Pavić

PLIVA

The Economic Times: Indijska kompanija preuzima Plivu

Indijski proizvođač lijekova Wockhardt Ltd. blizu je preuzimanju hrvatske farmaceutske tvrtke Plive, javlja indijski dnevnik The Economic Times od četvrtka. Također se spominje da bi Wockhardt mogao preuzeti i njemačku farmaceutsku kompaniju AWD Pharma koja je inače u vlasništvu Plive. Indijski dnevnik tvrdi da su pregovori o preuzimanju bilo koje od te dvije tvrtke ušli u završnu fazu i da bi se uskoro mogli sklopiti ugovori o preuzimanju čime bi bombayski Wockhardt ušao na željeno europsko tržište. Glasnogovornik Wockhardta nije želio komentirati ovu informaciju indijskog dnevnika o pregovorima o preuzimanju koji su započeli kolovozu.

Ivana Blašković iz Odjela analitike RBA Banke objasnila je za Nacional da je Pliva već ranije najavljivala prodaju AWD Pharme te da je prodaja njemačke kompanije pokazatelj Plivine odluke da se potvrdi kao proizvođač generičkih lijekova i da nikakvo preuzimanje Plive ne dolazi u obzir. Predsjednik Uprave Plive Željko Čović nedavno je na prezentaciji u Londonu odlučno odbacio bilo kakvo preuzimanje Plive od strane drugih kompanija. Ivana Blašković naglasila je da je knjigovodstvena vrijednost AWD Pharme viša od prodajne te da je sama transakcija zapravo neisplativa. Može se pretpostaviti da će ova informacija o preuzimanju Plive poslužiti za podizanje cijena njenih dionica na burzama.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika