Objavljeno u Nacionalu br. 515, 2005-09-26

Autor: Vedrana Rudan

ZLOĆE I POVRĆE

Devet i pol godina

Kako možemo od bilo kojeg hrvatskog suda očekivati da zaštiti ženu dok u Ustavnom sudu sjedi tipčina kojeg je mlada žena optužila za silovanje?! Nikad nitko nije provjerio njene navode i odbacio optužbu

Zašto su gole grudi Blanke Vlašić osvanule na internetu i stranicama svih hrvatskih dnevnih novina? Zato jer ne postoji zakon koji bi štitio ženu koja ne želi da joj se fotografije okolo rastežu. Ovo je slobodna zemlja a autori zakona su mužjaci. Kako možemo od bilo kojeg hrvatskog suda očekivati da će zaštititi ženu dok u Ustavnom sudu sjedi takozvani čovjek kojega je mlada muslimanka optužila za silovanje.

N i k a d nismo čuli da je netko provjerio njene navode i odbacio optužbu. Ima li unuke taj djedica? Hoće li u nekom idućem ratu po njihovim mladim tijelima plaziti neki starčić zato jer su krive vjere? Ako starci po mladim ženskim tijelima smiju plaziti zato jer su vlasnice tih tijela krive vjere? A što reći o nepravomoćnoj presudi Županijskog suda u Zadru?

Zadarski sudac je gospođi Magaš, koja je ubila muža braneći goli život, kao otegotnu okolnost naveo da je gospođa posebno kriva jer ubojstvom muža svoje dijete lišila oca???!!! Ej?!!! Muž, dvometraš, krene na svoju sitnu ženu, majku svoga djeteta, šakama, nogama, tijelom, drži je za vrat, pritišće uz sudoper, ona, daveći se, posljednjim snagama iz ladice kuhinjskog ormarića izvlači prvi nož koji joj dolazi pod ruku, ubada nasilnika tamo kamo ga može ubosti, ubija ga. Sudac u tome ne vidi samoobranu, borbu za vlastiti život... Ne! Gospođa je svojim nedoličnim ponašanjem izazvala muža, plesala je u nedoba u nekom kafiću, onda je muža pozvala da joj stavi šape oko vrata, da je lomi, davi, sve u namjeri da je dovede do ruba smrti tako da ona može, potpuno sabrano, leđima oslonjena na kuhinjski ormarić, iz ladice izvući nož odgovarajuće veličine, pa tražiti, tražiti, pipati, razmišljati koje je mjesto na muževim leđima pravo, onda u to mjesto zariti nož, sve u ledenoj namjeri da svoje dijete liši oca?! Ej?! Ima li normalnih žena u ovoj zemlji?! Gdje smo, sestre?! A da je muž ubio gospođu Magaš onako kako deseci hrvatskih muževa stalno ubijaju svoje žene... Uskoro će neki hrvatski maštoviti sudac mrtvu ženu osuditi na devet i pol godina zatvora jer je svojom smrću pomogla mužu da njeno dijete liši majke? Zadarsko objašnjenje presude čini mi se bolesnim čak i za hrvatske prilike.

U posljednje vrijeme hrvatski su mužjaci, suci, političari, novinari, urednici, škrabala na internetu, sve drskiji i drskiji. Zašto? Zato što smo mi sve tiše, sve manje, sve prestrašenije. Postojimo samo kao praznoglave kurvice koje polugole marširaju Hrvatskom i pokazuju na TV ekranima napuhana usta i silikonske sise. Ej, ima li normalnih žena u ovoj zemlji? Ima, ali smo obuzete jezivim strahom. S pravom. Kućnim nasilnicima koji nas prebijaju svakih nekoliko minuta ništa se ne dešava, a ženu koja u samrtnom hropcu lovi nož osuđuje se na devet i pol godina zatvora?! Ima li nade za normalne žene u ovoj mračnoj rupčagi? A u Britaniji postoji zakon po kojem se ubijanje muža nasilnika dok spava na kauču tretira kao samoobrana?! Zašto je to tako? Zato jer su i prebijene i neprebijene Britanke digle glas i krenule na cestu. Zato jer su prebijene Britanke krenule ubijati svoje usnule kućne gadove. Zato jer bi Britanke, da su jednu od njih koja je ubila muža braneći vlastiti život osudili na devet i pol godina, krenule na zgradu takvog nekog suda, izvukle bolesnog suca iz njegove gajbe i presudile mu u samoobrani. Netko će me optužiti da pozivam na linč?! Bez brige, hrvatske žene su poput telca pred maljem. Sve praštaju, sve razumiju, misle da nemaju pravo na dostojanstvo, zaštitu privatnosti, ljudski postupak. Zato ovih dana hrvatske žene šute i misle kako je sasvim normalno na naslovnim stranicama hrvatskih dnevnih listova objaviti gole grudi mlade sportašice i to tretirati kao prljavštinu o koju se smije očešati svako muško, hrvatsko, drkadžijsko pero. Ima li išta bolesno u mladom, lijepom, ženskom tijelu osim pogleda hrvatskih mužjaka?

Trebala bih biti finija, odmjerenija, sabranija, hladnija? Zašto? Osjećam potrebu ovoga časa zatući svakog jebenog, odvratnog hrvatskog suca, novinara, urednika, političara... Umlatiti sve te smrdljive drkadžije koji misle da su muškarci samo zato jer smiju pljunuti, tresnuti i osuditi ženu. Kužim ih. Jedini im je pravi užitak živjeti u muškom smrdljivom čoporu, urlati na utakmicama i uzajamno se njuškati u tamnim kutovima omiljenih oštarija. Zašto nas žene ti bolesnici ne ostave na miru? Neka se međusobno ližu, sline i guze. Pobiti se, nažalost, neće jer su navikli uvijek mlatiti samo slabije od sebe. Draga gospođo Magaš! Primite znake moga dubokog štovanja. Vratit ćete nam se kad-tad. Vratit ćete nam se. A možda će neka od nas i naučiti nešto. Tisuće hrvatskih žena trebale bi svoju dječicu lišiti oca. Kad budemo živjeli u zemlji žena koje će malo češće zgrabiti nož, gadovi će zastati prije nego krenu. A Blankine grudi? Kad si mlada i lijepa i uspješna žena, ne možeš pobjeći od bolesnih hrvatskih mužjaka. Da sam na Blankinom mjestu, ne bi me boljela glava. Neka sline, sline... Glumci. Ne sline oni na ženske grudi. Svi ti urednici, novinari, drkadžije na Internetu, svi ti suci žele samo jedno. Poniziti, razbiti, prebiti, uvrijediti, ubiti ženu i staviti svoju šapu među noge mužjačine koji uz njega dahće u kafiću ili na tribinama psuje nekom nogometašu mater. Opustite se dečki, ne listajte novine, ne bljujte na internetu. Krenite na vaterpolo. Možda će nekom klincu spuznuti gaćice.

Vezane vijesti

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

Proizvođač sportske opreme Adidas objavio je novi reklamni spot u kojem je glavna zvijezda njegova dugogodišnja manekenka, najbolja hrvatska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika