27.09.2005. / 10:31

Autor: Viktor Zahtila

HRVATSKA

Josip Jović: Neću biti novi Gotovina ali ne namjeravam ići u Haag

U razgovoru za Novi list, Josip Jović istaknuo je kako “neće biti novi Gotovina, ali ni ne namjerava ići u Haag”. Svi novinari i izdavači optuženi za nepoštivanje Haaškog suda pojavili su se pred tribunalom jedino Jović se nije odazvao pozivu suda, već je najavio pravnu borbu protiv haaške optužnice pred domaćim pravosuđem. “Stalno naglašavam da ja nisam bjegunac i da me se ne može uspoređivati s Antom Gotovinom. Ne mislim se skrivati. Raditi ću u Slobodnoj Dalmaciji, živjeti ću i dalje u svom stanu i čekat ću odluke hrvatskog pravosuđa. naprosto, sam svojom voljom ne želim ići u Haag, rekao je Jović u Novom listu.

Bivši glavni urednik Hrvatskog slova Domagoj Margetić, optužen za nepoštivanje Haškog suda, u Županijskom sudu u Zagrebu preuzeo je dopunjenu optužnicu i dio popratnog materijala iz Haaga. Uz dopunjenu optužnicu, primio je i popis dokaza protiv njega te prijedlog tužitelja za izmjenu zaštitnih mjera, kojim se traži ukidanje statusa zaštićenog svjedoka zbog čijeg je objavljivanja identiteta i iskaza u Hrvatskom slovu 2004. i optužen, rekao je Margetić. Dopuna optužnice, po njegovim riječima, među ostalim sadrži i stavak u kojem se kao otegotna okolnost navodi kako je zaštićeni svjedok potencijalni svjedok optužbe u drugim predmetima ICTY-a, uključujući i postupak protiv Jadranka Prlića i ostalih čelnika tzv. Herceg-Bosne.

Vezane vijesti

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Sudac okružnog suda u Haagu uskoro će odlučiti o tome hoće li Nizozemska zabraniti turistima ulazak u 'coffe shopove', piše BBC. Ova zabrana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika