Objavljeno u Nacionalu br. 515, 2005-09-26

Autor: Eduard Šoštarić

REAKCIJE NA PROŠLOTJEDNI NACIONAL:

'Niste naveli sve rođake'

Nakon što je Nacional u prošlom broju objavio popis dvadesetak profesora na Stomatološkom fakultetu s kojima rade njihovi sinovi, kćeri, nećaci i zetovi te prokazao nepotizam na Stomatološkom fakultetu, u redakciju su stigla brojna pisma potpore stomatologa iz cijele Hrvatske u povodu objavljivanja teksta. Također, Nacionalu je dostavljen i proširen popis stomatologa na Fakultetu s kojima radi i njihova rodbina.
Lucijan Negovetić, osim kćeri Dubravke Negovetić-Vranić, ima i drugu kći blizanku, Višnju Negovetić-Mandić, na specijalizaciji na katedri za dentalnu patologiju, kao i njezina supruga dr. Mandića. Pezo Hrvoje, rizničar Hrvatske stomatološke komore, dobio je specijalizaciju na mobilnoj protetici. Dino Buković je sin prof. dr. sc. Damira Bukovića, komu je vjenčani kum prof. dr. sc. Vlado Carek, prodekan za nastavu stomatološkog fakulteta. Valentina Brzović, znanstvena novakinja i specijalizantica iz dentalne patologije, kći je bivšeg ravnatelja svih zagrebačkih bolnica, dr. Zdravka Brzovića, čovjeka koji je kao i prof. Buković osoba s nizom afera iza sebe.
Prof. dr. sc. Ivo Baučić zaposlio je i dao specijalizaciju iz fiksne protetike svojoj kćeri Maji Baučić, udanoj Božić, a ne svojoj kćeri Ivi. Prof. dr. sc. Goran Knežević zaposlio je svojeg nećaka Sebastijana Sandeva na svoju katedru za oralnu kirurgiju. Doc. dr. sc. Ivan Alajbeg s oralnih bolesti zaposlio je i dao specijalizaciju supruzi Ivi Alajbeg-Žilić na katedri za mobilnu protetiku. Prof. dr. sc. Jozo Šutalo, uz kćer Zrinku Šutalo (sada udana Tarle), omogućio je specijalizaciju i svojem zetu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika