Objavljeno u Nacionalu br. 515, 2005-09-26

Autor: Nacionalova redakcija

Hrvat na čelu UN-ove međunarodne misije

  Nenad Tuškanac, jedan od dvojice hrvatskih policajaca u UN-ovoj misiji na Cipru, jedan je od kandidata koji bi za nakoliko tjedana mogao preuzeti zapovjedništvo jednog od četiriju sektora linije razdvajanja na graničnoj crti između grčkog i turskog dijela Cipra. Tuškanac je ondje trenutačno zapovjednik jedne policijske postaje, što ga ujedno čini prvim Hrvatom zapovjednikom policije u jednoj od zemalja EU-a. Marko Kričančić, načelnik Odjela MUP-a za europske integracije i mirovne misije, uručio je 16. rujna na Cipru Nenadu Tuškancu i Mladenu Vrtariću, drugom hrvatskom policajcu u toj misiji UN-a, UN-ovo odličje za uzoran rad.
  UN-ova misija na Cipru traje već 31 godinu. Prema dogovoru sukobljenih strana, zona razdvajanja posve je prazna i nadziru je pripadnici UN-ove misije. U toj je zoni i Varoša, danas sablasno prazan gradić. U njegovoj blizini, što je posebno zanimljivo, nalazi se i prodajni Toyota centar, u kojem su i danas nedirnuta Toyotina vozila stara 30-ak godina.

Vezane vijesti

Hrvatske znanstvene zvijezde

Hrvatske znanstvene zvijezde

Kako odrediti koliko je nečiji znanstveni rad utjecao na znanstvenu zajednicu, pridonio razvoju znanosti u pojedinom području ili cjelini? Jedno od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika