29.09.2005. / 16:43

Autor: Ante Pavić

HRVATSKA-EU

Mesić i Sanader o EU

Hrvatski premijer Ivo Sanader u četvrtak je u Bjelovaru odbacio bilo kakvo povezivanje Htvatske i Turske kada je u pitanju početak pristupnih pregovora s Europskom unijom, ističući da se Hrvatska mora sama brinuti o sebi. Dodao je da je imao niz susreta sa čelnim ljudima EU u Europskom parlamentu protekla dva dana kojima je rekao da Hrvatska čvrsto stoji na temeljima pravne države i da je odlučna da riješi i ovaj zadnji slučaj odbjeglog generala Ante Gotovine te da Hrvatska ide dalje bez obzira na to kakva će biti odluka Vijeća ministara EU. Za slučaj novinara Josipa Jovića za čije je uhićenje Haaški tribunal izdao nalog za uhićenje zbog optužbe za nepoštivanje suda, Sanader je rekao da je to pitanje pravosudnih, a ne izvršnih vlasti.

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da hrvatska javnost nema razloga za brigu te da hrvatske institucije ništa ne rade zbog Carle Del Ponte nego zbog hrvatskih građana i kvalitete njihovih života.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika