27.06.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

HDZ

SANADER ZAPOČEO ISKLJUČIVANJE PAŠALIĆA IZ HDZ-a

PREDSJEDNIŠTVO HDZ-a POKRENULO STEGOVNI POSTUPAK PROTIV PAŠALIĆA

SANADER ZAPOČEO ISKLJUČIVANJE PAŠALIĆA IZ HDZ-a
Pokretanjem stegovnog postupka protiv Ivića Pašalića, predsjednik HDZ-a dr. Ivo Sanader krenuo je u daljnju realizaciju plana uklanjanja svog glavnog političkog protivnika, koji bi mogao rezultirati i Pašalićevim isključenjem iz stranke.
Na sjednici Predsjedništva HDZ-a donesena je odluka o «pokretanju stegovnog postupka protiv Ivića Pašalića zbog neprimjerenih istupa u javnosti», stoji u priopćenju stranke.
«Svojim izjavama koje je dao u posljednjih nekoliko dana Pašalić je nanio veliku političku štetu stranci, jer je govorio potencijalnim biračima da bi HDZ i u slučaju pobjede na izborima doživio fijasko», izjavio je Sanader. Stegovni bi postupak išao u dva stupnja: prvo bi se o tome raspravljalo na Visokom HDZ-ovom Sudu časti, a potom, u drugom stupnju na Predsjedništvu stranke.
Iz redova bliskih Pašaliću tvrdi se kako su u vrhu stranke ponovo pogriješili, jer Pašalić, od kad je smijenjen sa mjesta predsjednika Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, više nije visoki stranački dužnosnik pa stegovni postupak ne bi trebao ići u dva stupnja.
Time su ponovo aktualizirana predviđanja o tome kako će Pašalić sada definitivno krenuti u osnivanje nove stranke, o čemu je Nacional pisao prije dva tjedna.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika