20.02.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

PRAG

UBOJSTVO U NIGERIJSKOJ AMBASADI

Jedan 72-godišnji češki državljanin ustrijelio je u zgradi nigerijske ambasade u Pragu visokog službenika te ambasade, te ranio vratara ambasade, objavila je češka policija napomenuvši da motiv ubojstva nije poznat. Češki je državljanin stigao u nigerijsku ambasadu, koja se nalazi u diplomatskom dijelu češkog glavnog grada, kako bi razgovarao o jednom poslovnom problemu. Primio ga je nigerijski diplomat Michael Lekara Waylaid i s njim se zadržao u duljem razgovoru. Očito nezadovoljan onim što je čuo od NIgerijca, Čeh je izvukao pištolj te ga ubio a zatim ranio recepcionara koji je bio u susjednoj sobi. Recepcionar je unatoč rani uspio pozvati stražu ambasade da razoruža ubojicu, a smjesta je pozvao i policiju. Češka je policija dobila posebno odobrenje da uđe u ambasadu, koja ima eksteritorijalni status.
Iako motiv ubojstva nije poznat, češke novine spekuliraju da je ubojica možda postao žrtvom nekog sumnjivog, tobože visokoprofitabilnog posla što ga razni nigerijski spekulanti i prevaranti nude naivnim građanima po svijetu. Ubojica je sada u bolnici, jer je nakon događaja očito zbog uzbuđenja doživio kolaps.

Vezane vijesti

Sućut Josipovića češkom predsjedniku Klausu

Sućut Josipovića češkom predsjedniku Klausu

U povodu tragične prometne nesreće kod tunela Krpani na autocesti A1 Zagreb-Split, u kojoj je noćas stradao velik broj čeških turista, predsjednik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika