Objavljeno u Nacionalu br. 517, 2005-10-10

Autor: Mislav Šimatović

KARIJERA I NOVAC

Koestlin za male novce preuzeo nadzor u Kanditu

Grbešić za 17 milijuna kuna dobio 25 posto dionica Kandita, a prije za 20 posto nudio 60 milijuna kuna

  Komisija za vrijednosne papire odobrila je bjelovarskom Koestlinu u vlasništvu Mirka Grbešića dokapitalizaciju osječkog IPK Kandita. Time je nadzorno tijelo na tržištu lapitala legaliziralo ljetošnju spornu odluku Kanditovih dioničara kojom je širokobriješkom tajkunu Mirku Grbešiću omogućeno stjecanje 25 posto vlasništva nad Kanditom za 17 milijuna kuna. Zanimljivo je da je Grbešić samo nekoliko dana nakon odluke o dokapitalizaciji na burzovnoj dražbi, u srazu sa zagrebačkim Krašom, za 20 posto dionica Kandita bio spreman dati 60 milijuna kuna. Kraš je tada 20 posto Kandita platio gotovo 65 milijuna.
  "Kraš, kao uvjereni legalist i tvrtka kojoj je etika i etičnost u poslovanju jedan od njezinih osnovnih postulata, u potpunosti prihvaća odluke legalnih tijela. Kraš će, kao veliki dioničar Kandita, tražiti od uprave Društva punu transparentnost u poslovanju, isto takvu transparentnost u vlasničkoj strukturi te rezultate koji će zadovoljiti sve dioničare Kandita", priopćeno je iz Kraša.

Vezane vijesti

Branitelji lobiraju za NATO

Branitelji lobiraju za NATO

Zajednica udruga hrvatskih branitelja Zagrebačkog holdinga prošlog je petka organizirala akciju potpore ulasku Hrvatske u NATO, a pridružio im se i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika