13.10.2005. / 14:48

Autor: Ante Mihić

NAVIJAČKI NEREDI

Marković: Kandidatura Hrvatska za domaćinstvo EP-a je ozbiljno ugrožena

Marković je po prvi put iznio u javnost da su mu nogometni uglednici nakon utakmice Mađarska - Hrvatska poručili da Hrvatska više nije poželjna kao kandidat za domaćinstvo Europskog prvenstva 2012. godine

Iako utakmica između Mađarske i Hrvatske nije o ni o čemu odlučivala, hrvatski navijači još jednom su pokazali svoju lošu stranu, a svojim divljanjem pokvarili sliku i rezultatski uspjeh naše nogometne reprezentacije. Neshvatljivo je da u utakmici koja se je igrala za prestiž, nogomet pao u drugi plan, i sve se svelo na strah od hrvatskih huligana i strepnju cjelokupne hrvatske javnosti kako će svijet reagirati na još jednu sramotu hrvatskog navijanja.

«Nažalost, po prvi puta moram javno reći da je ugrožena kandidatura Hrvatske i Mađarske za Euro 2012 godine i da dobivene poruke od moćnih i uglednih nogometnih uglednika ne slute na dobro. Nakon mjeseci lobiranja, prijeđenih kilometara i predstavljanja Hrvatske u najboljem svijetlu, skupina od 20 momaka ugrozila je sve svojim divljanjem i neprimjerenim ponašanjem», izjavio je za Nacional predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković.

Prema njemu što hitnije treba početi primjenjivati Zakon o navijačima koji je vrlo sličan zakonu koji je provođen u Engleskoj, a koji ima jasnu poruku «Navijanje, a ne divljanje». Marković je rekao da nisu problem svi hrvatski navijači već samo skupina od njih 20-ak koji sustavno ruše ugled cijele Hrvatske, a predstavljaju se kao veliki domoljubi i Hrvati.»Mislim da bi kontrole na stadionima morale biti strože, da bi se navijači morali testirati na alkohol, droge, jer ovo ne mogu napraviti normalni, ljudi. Pa zar je moguće da nas svi hvale i veličaju veličanstven uspjeh naše nogometne vrste, a da naši vlastiti navijači nam okreću leđa», rekao je Marković.

Također je istaknuo da takvima HNS nikada ne organizira dolazak na međunarodne utakmice i da je razočaran cjelokupnom situacijom, prijetilo se i pogrdno skandiralo vodećim ljudima saveza, a jučerašnji ispad smatra velikom sramotom za Republiku Hrvatsku i cjelokupan hrvatski narod.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika