13.10.2005. / 15:45

Autor: Hrvoje Perinić

PRIVATIZACIJA

Komisija za vrijednosne papire odbila zahtjev SN Holdinga o preuzimanju Liburnie

Predsjednik Komisije za vrijednosne papire Miljenko Fičor izvijestio je u četvrtak na konferenciji za novinare da je Komisija odbila zahtjev SN Holdinga za objavljivanje ponude za preuzimanje Liburnia Riviera Hotela (LRH) te je Središnjoj depozitarnoj agenciji (SDA) naložila preknjižbu dionica Liburnije sa SN i Dom Holdinga na Hrvatski fond za privatizaciju (HFP).

 Prema objašnjenu koje se je moglo čuti, Komisija je u ispitnom postupku utvrdila da je sporazum između SN Holdinga i HFP-a, o prijenosu dionica Liburnije sa HFP-a na te holdinge, sklopljen pod odgodnim uvjetima, odnosno da je u njemu navedeno da će sporazum stupiti na snagu samo pod uvjetom da ga 20 dana od sklapanja odobri Vlada. Kako sporazum nije dobio suglasnost Vlade u tom roku, ugovor je prestao vrijediti i postao ništavan, rekao je Fičor i dodao da je isto potvrdilo i Državno odvjetništvo, kao pravni zastupnik Vlade.

 Kako je sporazum ocijenjen ništavnim, Komisija je izdala i rješenje kojim se SDA nalaže da bez odgode poništi transakcije prijenosa 182.152 dionice LRH na SN Holding te 72.258 dionica na Dom Holding te iste dionice prenese na račun HFP-a.

Kako prenosi Bankamagazin, na novinarski upit da li je SDA prijenosom dionica na holdinge bez utvrđivanja valjanosti sporazuma pogriješila, Fičor je kazao kako je Agencija preknjižbu dionica provela na temelju valjanih dokumenata (koje je dostavio HFP). Rješenje je, prema Fičorovim riječima, već upućeno, a SDA bi tu odluku mogao izvršiti već danas. Pritom je dodao kako su obje odluke donesene sa tri glasa za i jednim protiv.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika