24.02.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

LONDON

NICOLE KIDMAN DOMINIRALA DODJELOM NAGRADA "BAFTA"

NICOLE KIDMAN DOMINIRALA DODJELOM NAGRADA “BAFTA”

Australska glumica Nicole Kidman bila je glavna zvijezda dodjele ovogodišnjih nagrada “Bafta” britanske filmske akademije u nedjelju navečer u Londonu. Ona je dobila nagradu za glavnu žensku ulogu, a to je bila kategorija oko koje je bilo najvećeg uzbuđenja, jer je konkurencija bila posebno jaka. Glavna konkurentica bila joj je Renee Zellweger iz mjuzikla “Chicago”. Zahvaljujući se na nagradi Nicole Kidman, koja je u filmu “The Hours” glumila poznatu englesku spisateljicu Virginiju Woolf, pa je zbog toga imala i posebno izrađenu masku s velikim nosom, podsjetila je i na Meryl Streep i Julianne Moore, dvije njene kolegice iz filma “The Hours”, koje su također bile nominirane za nagrade “Bafta”, te izjavila da su tu nagradu njih tri trebale podijeliti. Nicole Kidman plijenila je pozornost na dodjeli nagrada i svojom novom kratkom frizurom.
Isto toliko pozornost publike i medija sigurno bi izazvao i dobitnik nagrade za najbolji film i najboljeg režisera, poljski režiser Roman Polanski, da se pojavio na dodjeli nagrada u Londonu. On je nagrađen za svoj film “The Pianist” o stradanjima Židova u koncentracionom logoru Auschwitz, a za isti film je samo dan ranije u Parizu, gdje on živi, primio najveću francusku filmsku nagradu “Cesar”, a prije toga je nominiran i za “Oscara”. Polanski se, međutim, nije u Londonu pojavio iz straha da ne bude uhićen i izručen u Sjedinjene Države, gdje je osuđen zbog silovanja maloljetnice sedamdesetih godina.
Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Daniel Day-Lewis za film “Gangs of New York”, a za najbolju žensku sporednu ulogu Catherina Zeta Jones za film “Chicago”, a za najbolju mušku sporednu ulogu Christopher Walken za film “Catch Me If You Can”. Filmovi “Gangs of New York” i “Chicago” bili su nominirani svaki za po 12 nagrada “Bafta”, “Chicago” dobio samo dvije, a “Gangs of New York” samo jednu nagradu. Španjolski režiser Pedro Almodovar dobio je dvije nagrade, za najbolji strani film i najbolji scenarij.

Vezane vijesti

Uloga života: Nicole Kidman igrat će Grace Kelly

Uloga života: Nicole Kidman igrat će Grace Kelly

Australska glumica i oskarovka Nicole Kidman u budućnosti bi svoju bogatu kolekciju nagrada mogla obogatiti još jednom. Naime, ova 44-godišnjakinja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika