07.11.2005. / 10:52

 

WEB PREPORUKA

Post-postmoderni svijet elektroničke zabave

Tradicija i nasljedstvo su dva pojma koje običan čitatelj neće povezati s video igrama, ali u post-postmodernom svijetu elektroničke zabave to je trenutno najvruća tema. Ili su ostali bez ideja.
Na www.chainsawmaniac.com nalazi se promotivni site kojeg je postavila japanska kompanija Capcom, proizvođač video igara s tradicijom. Promovira se resident Evil 4, a kao nagradu u priladnoj igri može se osvojiti cool majica ili kontorler za PlayStation 2 u obliku motorne pile. I to okrvavljene.
Igra kojom se ulazi u konkurenciju za nagrade je pravi retro flashback: igrač mora noževima ubijati manijake s motornim pilama koji nadiru iz šume, ali u stilu Capcomovih Game&Watch prijenosnih video igara s LCD ekranom iz ranih osamdesetih prošlog stoljeća.
Još jedan mig na Capcomovu slavnu prošlost je uvodni ekran sitea i prateća glazba, hommage prvom Resident Evilu sa starog PlayStationa, vjerojatno jednoj od najboljih video igara svih vremena (kod mene sigurno ulazi u top 3).
Idite, uživajte, prikoljite nekoliko manijaka s motornom pilom i osvojite nagrade.
Hvala za tip: Amaru

Vezane vijesti

Video: 'Jahanje' najvećeg vala u povijesti

Video: 'Jahanje' najvećeg vala u povijesti

Havajskom surferu Garrettu McNamari, Guinnessova knjiga rekorda priznala je rekord za surfanje na najvećem valu koji je ikada netko "zajahao",… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika