28.06.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

PRIVATIZACIJA CROATIA OSIGURANJA

LINIĆ: DOMAĆI KONZORCIJ ŽELI SE DOMOĆI CROATIA OSIGURANJA ZA MALE NOVCE


Na tvrdnje konzorcija domaćih ponuditelja za kupnju Croatia osiguranja kako 94% hrvatskih građana želi da ta tvrtka ostane u hrvatskom vlasništvu, te na upozorenja kako vlada ne bi smjela taj podatak zanemariti, Linić je optužio konzorcij za sramotno manipuliranje javnim mnijenjem u cilju da se domognu tvrtke.
Na natječaj za prodaju 51% dionica Croatia osiguranja, osim konzorcija domaćih tvrtki u kojem glavnu riječ vode Euroherc, Privredna banka Zagreb i Agrokor, prijavile su se i dvije inozemne tvrtke. Problem je u tome što inozemne tvrtke nude više novca za kupnju i buduće investiranje u Croatiu osiguranje. Zahtijevanje konzorcija domaćih ponuditelja da vlada uvaži želje građana te da, stoga, poništi i sam natječaj koji je međunarodni, Linić je ocijenio kao krajnje neprofesionalno nastojanje da se spriječi slobodna tržišna utakmica koja jedina osigurava kupnju tvrtke od najboljeg ponuditelja – koji nudi najvišu cijenu te najbolji plan investiranja i dokapitalizacije. Upravo bi to građanima donijelo najviše koristi.

Vezane vijesti

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavili su danas u Banskim Dvorima prijedlog Zakona o financijskom poslovanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika