08.11.2005. / 10:22

Autor: Hrvoje Perinić

PLJAČKE

Puška postala standardna oprema policije, pljačke se nastavljaju

Nakon što je u ponedjeljak poslijepodne opljačkana pošta u Basaričekovoj ulici, nedaleko od Hrvatskog sabora, ministar unutarnjih poslova Ivan Kirin najavio je vraćanje oružja duge cijevi u policijske automobile kao standardnu opremu: "To će ubuduće biti praksa u policiji. Ljude više nećemo izlagati riziku da s kratkim oružjem idu tražiti kriminalce koji su naoružani" kazao je Kirin. Također, barikade postavljene na gradskim ulicama i specijalci u pancirkama i s kacigama,biti će uobičajena pojava na ulicama nakon pljačke, što je prema tvrdnjama ministra uobičajena pojava i u drugim europskim zemljama. Ministar unutarnjih poslova je također ustvrdio u ponedjeljak na konferenciji za novinare da nisu točne tvrdnje da policija ne ostvaruje nikakve rezultate u borbi s kriminalom i naglasio da je policija uspješna, ali i da sam nije 100 posto zadovoljan. Još uvijek se ne zna kolika je svota odnesena u pljački, a kako je za Nacional izjavio načelnik ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovac u ponedjeljak, u pljački je najvjerojatnije korišten plastični pištolj.

Noćas se je oko 2 sata desila nova oružana pljačka. Maskirani razbojnik opljačkao je benzinsku postaju "Zovko Trade" u Kaštel Štafilićima. Razbojnik je uz prijetnju oružjem od zaposlenika zatražio novac i pobjegao nakon što mu ga je zaposlenik predao. U pljački nije bilo ozlijeđenih, a na postaji se u vrijeme pljačke nalazio samo jedan zaposlenik. Očevid je još uvijek u tijeku.

Vezane vijesti

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Muškarac osumnjičen za sinoćnju pljačku poslovnicu Privredne banke na Jarunu u ulici Hrvoja Macanovića preminuo je noćas u Kliničkoj bolnici Sestara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika