25.02.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

Američka glazbena TV-mreža MTV ima svojeg dopisnika u Kuvajtu, koji već izvještava o pripremama za rat protiv Iraka, a on je čak dobio ponudu američke vojske da bude priključen jednoj borbenoj jedinici, te s njom ide na bojište kada rat stvarno započne. MTV-ijev ratni izvjestitelj Gideon Yago je za sada tu ponudu odbio, ali nije sigurno da li neće u nekoj narednoj fazi pratiti trupe, jer je za to kvalificiran budući da je taj 24-godišnji novina MTV-ija nedavno, zajedno sa 200 drugih novinara vodećih američkih medija, prošao specijalni vojni tečaj u jednoj američkoj bazi na jugu SAD.
MTV pretežno gledaju mladi, među kojima i mnogi američki vojnici, pa je uprava te TV-mreže, koju ljudi gledaju prvenstveno zbog videospotova, zaključila da ipak mora informativno pokrivati budući rat. Ona je, doduše, to svoje pokrivanje priprema za rat prilagodila razini svojih gledatelja, koji nisu politički potkovani, pa sa terena daje uglavnom samo informacije o tome kako se vojnici snalaze u svojim bazama na Srednjem Istoku, što tamo slušaju od glazbe, a političke informacije su sasvim bazične, na primjer, o tome tko je Saddam Hussein i gdje se točno nalazi Irak.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika