09.11.2005. / 15:24

 

HTV

Redakcija "Latinice" poslala pismo podrške smijenjenom Tihomiru Ladišiću

Redakcija emisije "Latinica" poslala je pismo podrške smijenjenom Tihomiru Ladišiću, koji je u utorak razriješen dužnosti voditelja i urednika emisije "Otvoreno" odlukom programskog vodstva Informativnog programa HTV-a.

Podsjetimo, šefovi informativnog programa odlučili su smijeniti novinara i urednika Tihomira Ladišića zbog "propusta u emisijama o izručenju Hrvoja Petrača i haškom priznanju krivnje Ivica Rajića".

Pismo podrške objavljujemo u cijelosti:

"Izražavamo svoje zaprepaštenje odlukom rukovodstva Informativnog programa HTV-a da se zbog propusta koji su se navodno dogodili u emisijama "Otvoreno" o slučaju Petrač i slučaju Rajić, s ekrana smakne kolega Tihomir Ladišić.

Kolega Ladišić vrstan je ratni reporter. Prošao je brojna ratišta u Domovinskom ratu, u drugim zemljama bivše Jugoslavije, kao i u svijetu. Svojim pouzdanim izvještajima izgradio je status reportera i urednika kojem se vjeruje.

Ma kakvim god se motivima rukovodstvo Informativnog programa vodilo u njegovom televizijskom smaknuću, ovaj se događaj može tumačiti isključivo kao napad na slobodu govora i izražavanja različitih mišljenja na javnoj televiziji kao i jasan i javan pritisak vladajuće politike na novinarsku autonomiju.

Iako smo držali da su vremena političkih čistki onih koji drugačije misle definitivno iza nas, u trenucima kada Hrvatska započinje pregovore o članstvu s EU u kojoj takvi obračuni zacijelo više ne stanuju, slučaj kolege Ladišića uvjerio nas je u suprotno. Ovim putem najoštrije osuđujemo ovaj napad na novinarske slobode i demokraciju, iskazujemo svoju profesionalnu solidarnost s kolegom Ladišićem i pozivamo slobodoumno novinstvo i građane demokratskih opredjeljenja da učine isto."

Pismo podrške Tihomiru Ladišiću potpisao je Denis Latin u ime redakcije emisije Latinica.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika