14.11.2005. / 12:40

Autor: Ivanka Rade

SMJENA NA HTV-U

Stanković izrazio potporu Ladišiću

Aleksandar Stanković, voditelj emisije "Nedjeljom u "", na kraju emisije na stol je stavio papir na kojemu je pisalo "Zatvoreno"

Na kraju emisije "Nedjeljom u 2", u kojoj je gostovao Haris Silajdžić, Aleksandar Stanković je na stol ispred sebe stavio papir na kojem je pisalo 'Zatvoreno', te tim činom javno izrazio podršku suspendiranom kolegi Tihomiru Ladišiću. Svoju potporu je prethodno izrazio autor emisije "Latinica" Denis Latin te je u ime svoje redakcije reagirao na odluku da Ladišić više ne uređuje i ne vodi emisiju "Otvoreno". Reagiralo je i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) koje je uz prosvjed protiv smjenjivanja "uglednog televizijskog novinara i jednog od utemeljitelja Foruma 21, Zbora novinara elektroničkih medija HND-a, koji se godinama zalagao za pretvaranje HTV-a iz državne u javnu televiziju", od vodstva HTV-a zatražilo da preispita odluku i omogući Tihomiru Ladišiću da nastavi obavljati svoj urednički i novinarski posao u emisiji Otvoreno. Naime, u HND-u smatraju da je Ladišićeva smjena rezultat sve snažnijih političkih pritisaka na neovisnost javne televizije, a ne rezultat povrede etičkih ili profesionalnih načela slobodnog i odgovornog novinarstva. "Novinar HRT-a Tihomir Ladišić od 8. studenoga više nije jedan od urednika i voditelja HTV-ove emisije Otvoreno, a razlog takvoj odluci vodstva Informativnog programa HTV-a učestali su programski propusti u emisijama koje je uređivao", o slučaju Ladišić rekao je glasnogovornik HRT-a Janos Römer koji nije želio odgovoriti na pitanje koji su to konkretni Ladišićevi propusti. Mediji pretpostavljaju da je razlog njegove smjene emisija o Ivici Rajiću u kojoj je, među ostalim, gledateljima postavljeno pitanje vjeruju li da su Hrvati zajedno sa Srbima granatirali Sarajevo, na što je 54 posto gledatelja koji su se javili telefonom odgovorilo pozitivno.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika