23.11.2005. / 00:00

Autor: Tanja Simić

LAST MINUTE: 27. 11. 2005.

Skriveno blago i Palača Gvozdanović

Prošlog četvrtka u zagrebačkoj palači Gvozdanović na Gornjem gradu, poznatoj po jednoj od najznačajnijih ambijentalnih zbirki koja predstavlja život zagrebačkog plemstva 19. stoljeća, održano je svečano potpisivanje ugovora o nastavku partnerske suradnje Muzeja za umjetnost i obrt s tvrtkama Europlakat-Proreklam, INA, Croatia osiguranje, Olympus Hrvatska, Belupo, T-Com, Peugeot Hrvatska te Večernji list. Također je za 27. studenoga najavljeno otvaranje izložbe "Skriveno blago", središnjeg projekta kojim Muzej za umjetnost i obrt ove godine obilježava 125 godina postojanja. Njome će se s više od 700 izložaka, skupljenih donacijama i otkupima u proteklih 125 godina, prezentirati fundus muzeja čiju većinu publika još nije imala priliku vidjeti.


U sklopu slavljeničkog projekta "Skriveno blago Muzeja za umjetnost i obrt", za javnost će se nakon osam godina ponovno otvoriti i gornjogradska palača Gvozdanović, čiju su restauraciju financirali Grad Zagreb i T-HT, sponzor zbirke te zagrebačke plemičke obitelji koja je svoju u potpunosti namještenu zgradu darovala Gradu Zagrebu još '66. godine. Ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović na konferenciji za medije zahvalio je predstavnicima domaćih i stranih tvrtki, od kojih su neke već dugogodišnji partneri tog zagrebačkog muzeja, ističući da su upravo takvi sponzorski ugovori muzeju omogućili realizaciju niza projekata.

O samoj 125. godišnjici muzeja Miroslav Gašparović je rekao: "Takva je brojka doista impresivna, pa čak i zastrašujuća na neki način. Sama proslava uključuje niz akcija, među kojima je glavna upravo izložba 'Skriveno blago'. Zahvaljujući mnogim generacijama koje su u ovaj muzej ulagale svoj trud i znanje, on je postao ključni kulturno-umjetničko-povijesni muzej u Hrvatskoj, daleko nadmašivši prvotna očekivanja."

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika