27.02.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

MELBOURNE

ZASTUPNICA IZBAČENA ZBOG DOJENJA

Kirstie Marshall, zastupnica u parlamentu australske savezne države Victoria, izbačena je iz parlamentarne dvorane jer je u njoj počela dojiti svoju jedanaest dana staru kćer Charlotte. Odluka predsjedavajućeg zasjedanja da je ukloni iz dvorane izazvala je brojne prosvjede ženskih organizacija, iako predsjedništvo parlamenta tvrdi da ona nije udaljena iz dvorane zbog dojenja, nego zbog sasvim drugog prekršaja. Po parlamentarnom poslovniku u dvoranu parlamenta ne smije ući nitko tko nije izabran na izborima, a Charlotte nije izabrana na izborima, pa se ta odluka odnosi na nju. Kirstie Marshall odvedena je u jednu susjednu sobu, koja je predviđena upravo za dojenje.
Ona se osobno nije bunila zbog onoga što se dogodilo, priznavši da nije baš bila dobro upoznata sa parlamentarnim pravilima, budući da je u parlamentu tek od kraja prošle godine, a prije se nije bavila mnogo politikom. Kirstie Marshall je bivša australska skijaška prvakinja, pa je izabrana u parlament prvenstveno zbog svoje sportske popularnosti. No, pobunile su se ženske organizacije, koje tvrde da je pravilo kako nitko neizabran ne smije ući u dvoranu parlamenta ovdje zloupotrebljeno da bi se dojilja uklonila iz parlamentarne dvorane. U Australiji je dojenje djece na javnom mjestu, te na radnom mjestu dopušteno, pa sada ženske udruge traže da se taj zakon počne primjenjivati i u parlamentu, jer je parlamentarna dvorana radno mjesto Kirstie Marshall.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika